Ekonomický přístup ke kriminalitě - Janková, Vladimíra (2009)
Tato práce analyzuje ekonomický přístup zločinného chování s využitím matematických a ekonomických modelů. První kapitola je věnována významnému ekonomovi Garymu Stanleymu Beckerovi, z jehož díla Ekonomický přístup k lidskému chování tato práce vy- chází. Ve druhé části jsou vysvětleny základní pojmy z trestního zákonníku, kvantitativní ekonomie a sociologie. Třetí kapitola pojednává o Beckerově přístupu k zločinu a trestu. Poslední část je věnována praktickému využití Beckerova modelu.