Ekonomické aplikace diferenciálního a integrálního počtu - Zahradníčková, Martina (2009)
Cílem mé bakalářské práce bylo ukázat využití matematického aparátu v ekonomii. Konkrétně aplikovat diferenciální a integrální počet funkcí jedné proměnné na ekonomické problémy. Hlavní náplní celé práce jsou řešené příklady. Text obsahuje šest kapitol, které se zabývají aplikacemi funkcí, geometrickou interpretací derivací, lokálními a globálními extrémy funkce, určitým integrálem. Pro snadnější představu je text doplněn velkým množstvím obrázků.