Gaussovy kvadraturní formule pro výpočet singulárních integralů - Rajdl, Kamil (2009)
Tématem této bakalářské práce jsou Gaussovy kvadraturní formule, především jejich použití při výpočtu singulárních integrálů. První kapitola se zabývá ortogonálními polynomy. Obsahem druhé kapitoly jsou vlastnosti Gaussových formulí a způsoby jejich konstrukce. Ve třetí jsou pak již odvozeny Gaussovy kvadraturní formule pro integrály s vybranými vahovými funkcemi se singularitami. Použití všech formulí ukazují konkrétní příklady.