Numerické řešení systému lineárních rovnic s řídkými maticemi - Rychtaříková, Lenka (2009)
Soustavy lineárních rovnic s řídkými maticemi se často objevují v nejrůznějších problémech numerické matematiky, zejména při řešení parciálních diferenciálních rovnic. Práce se zaměřuje na speciální metody řešení takovýchto soustav a otázky s tím související, např.uložení řídké matice v paměti počítače a efektivní algoritmy pro manipulaci s nimi.