Metóda dielčích aktivít - Belko, Michal, 1985- (2009)
Práca opisuje metódu dielčích aktivít. Krok po kroku vysvetľuje postup konštrukcie modelu. Porovnáva prístup založený na aktivitách so štandardným prístupom alokácie nákladov. Práca ďalej približuje stochastické programovanie a jeho využitie pre optimalizáciu produkcie pri rôznom vývoji cien alebo kapacitných obmedzení.