Obiloviny v dietním stravování - Motáčková, Marie (2009)
Bakalářská práce na téma „ Obiloviny v dietním stravování „ se zaměřuje na charakteristiku známých druhů obilnin i druhů méně známých a opomíjených, jejich nutriční hodnotu, kulinární využití a prospěšnost ve zdraví a nemoci. Další část je věnována pacientům s celiakií, jejich zdravotním problémům a nutričnímu stavu.