Zácpa - příčiny a terapie - Kalenská, Kateřina (2009)
Zácpa je jedna z významných zdravotních obtíží, kterou může být často problematické úspěšně léčit. Existuje velké množství příčin zácpy a mezi jednotlivými zeměmi světa jsou i rozdíly v diagnostických postupech a farmakoterapii. V bakalářské práci shrnuji dosavadní poznatky o prevalenci, příčinách a terapii zácpy. Cílem mé práce je poskytnout informace, které by měly sloužit jako základ pro následné kvalitní poskytování nutriční péče v nemocničních zařízeních¨ nebo nutričních poradnách.