Identifikácia rentgenových a gama zdrojov v optickej oblasti - Urban, Ondrej (2009)
Práca sa zaoberá testovaním metód na hľadanie kandidátov optických náprotivkov rentgenových a gama zdrojov objavených družicou INTEGRAL a publikovaných v~treťom IBIS/ISGRI katalógu.