Historické pokusy z elektřiny a magnetismu - Svobodová, Gabriela; Ondráček, Zdeněk, 1943-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Fyzikální sekce (2009)
Bakalářská práce „Historické experimenty z elektřiny a magnetismu“ uvádí výčet experimentů z počátku dvacátého století, které se ve školských zařízeních dnes už většinou neprovádí. Práce je řazena do tematických kapitol, kde v každé jsou uvedeny nejzajímavější experimenty, jež se dají použít i v dnešní výuce fyziky.
The Bachelor thesis “Electricity and Magnetism Historical Experiments” provides a list of the early twentieth-century experiments which are no longer carried out at schools. The work is organized into thematic chapters, each of which contains the most interesting experiments which could be used in teaching physics even today.
Vedoucí práce: Zdeněk Ondráček.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009.
Keywords: elektřina; magnetismus; pokusy; electricity; experiments; magnetism; bakalářské práce