Depozice tenkých vrstev pomocí plazmové tužky za atmosférického tlaku - Okleštěk, Jan (2009)
V předložené práci jsem studoval tenké vrstvy látek nanesených plazmovou tužkou na skleněný substrát. Zkoumal jsem změny vlastností vrstev v závislosti na změnách různých parametrů experimentu - geometrické uspořádání a nastavení aparatury. Zaměřil jsem se na získání voduodpudivých vrstev, které by zároveň vykazovaly vysokou odolnost vůči setření. V teoretické části se zabývám vysvětlením fyzikálních pojmů potřebných k pochopení funkce plazmové tužky a popisuji uspořádání komponent systému tužky. V praktické části následují měření a definice parametrů pro danou verzi experimentu.