Využití MRI relaxometrie k hodnocení kvality slepičích vajec - Malá, Aneta (2009)
Tato práce obsahuje stručné shrnutí principu MR zobrazování, které by mohlo sloužit k nedestruktivnímu pozorování vývoje potravinářských produktů při výrobě a jejich následném skladování. Jako hlavní cíl studie byla vybrána slepičí vejce, která byla uchovávána za různých podmínek. Z jednotlivých vajec byly vždy po určitém časovém intervalu získány snímky pomocí MRI s využitím sekvence spinového echa pro různé nastavení TE a TR, z nichž byly následně vypočteny relaxační časy T1 a T2. Změny takto získaných relaxačních časů byly porovnány s podmínkami skladování a byly hledány vzájemné závislosti těchto parametrů.