Měření třídy přesnosti měřicích přístrojů - Křivánek, Tomáš; Ondráček, Zdeněk, 1943-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Fyzikální sekce (2009)
Práce se zabývá ověřováním třídy přesnosti analogových a digitálních laboratorních voltmetrů za použití systému LabVIEW (Laboratory Virtual Instrument Engineering Workbench). Práce byla vytvořena s úmyslem pozdějšího využití v laboratorním praktiku a byla tak i celou dobu vedena. Má čtenáři přiblížit detailní zadání laboratorní úlohy včetně popisu částí, které nejsou při samotném měření úlohy využity. Pro ilustraci celé úlohy je součástí práce také měření a vyhodnocení některých vybraných laboratorních voltmetrů.
This work concerns with confirmation accuracy class of analog and digital laboratory voltmeters with using LabVIEW software (Laboratory Virtual Instrument Engineering Workbench). This work was created for following use in laboratory and it was written in this way. It has to introduce detail task of laboratory problem to reader, including description of parts, which is not used in measurement itself. Part of the work also gives attention to measurement and evaluation selected laboratory voltmeters for illustration of whole task.
Vedoucí práce: Zdeněk Ondráček.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009.
Keywords: chyby měření; měřicí přístroje; measurement errors; measuring instruments; bakalářské práce