Demonstrační experimenty pro střední školy - mechanika - Kalik, Libor; Bochníček, Zdeněk, 1962-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Fyzikální sekce (2009)
Tato práce navrhuje soubor experimentů z oblasti kinematiky a dynamiky. Každý pokus je uveden seznamem pomůcek, přípravou a popisem jeho realizace a vysvětlením problematiky daného jevu. Z tohoto souboru budou vybrány pouze některé. Vybrané experimenty budou realizovány v šedesátiminutovém bloku věnovanému mechanice středních škol.
This thesis realizes collection of experiments which concern kinematics and dynamics. Each experiment is represented by list of aids, preparation and description of realization a explanation. Some of them are going to choose. These experiments are going to be realized during the sixty minutes in the block which represent secondary school mechanics.
Vedoucí práce: Zdeněk Bochníček.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009.
Keywords: dynamika; kinetika; mechanika; školní pokusy; učivo středních škol; dynamics; kinetics; mechanics; secondary school curriculum; school experiments; bakalářské práce