Demonstrační experimenty pro střední školy - mechanika - Kalik, Libor (2009)
Tato práce navrhuje soubor experimentů z oblasti kinematiky a dynamiky. Každý pokus je uveden seznamem pomůcek, přípravou a popisem jeho realizace a vysvětlením problematiky daného jevu. Z tohoto souboru budou vybrány pouze některé. Vybrané experimenty budou realizovány v šedesátiminutovém bloku věnovanému mechanice středních škol.