Plošná fotometrie komet - Hlava, Bořivoj; Hroch, Filip; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Fyzikální sekce (2009)
Tato práce se zabývá plošnou fotometrií komet 17P/Holmes a C/2006 W3 (Christensen). V prvních třech kapitolách nalezneme přehled poznatků o kometách, stručné informace o fotometrii, informace o využitých observatořích a o pozorovaných kometách. Praktická část práce obsahuje zpracování a analýzu získaných snímků a následné srovnání výsledků s fotometrií galaxií.
This work deals with surface photometry of comet 17P/Holmes and C/2006 W3 (Christensen). First three chapters contain review of information about comets, some information about photometry, information about used observatories and about observed comets. Practice section contains process and analysis of our images and confrontation results with photometry of galaxies.
Vedoucí práce: Filip Hroch
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009
Keywords: fotometrie; komety; comets; photometry; bakalářské práce