Plošná fotometrie komet - Hlava, Bořivoj (2009)
Tato práce se zabývá plošnou fotometrií komet 17P/Holmes a C/2006 W3 (Christensen). V prvních třech kapitolách nalezneme přehled poznatků o kometách, stručné informace o fotometrii, informace o využitých observatořích a o pozorovaných kometách. Praktická část práce obsahuje zpracování a analýzu získaných snímků a následné srovnání výsledků s fotometrií galaxií.