Vyvážené a nevyvážené magnetického pole pro průmyslový depoziční reaktor Alcatel SCM 650 - Hanusová, Jana (2009)
Tato práce se věnuje studiu vyváženého a nevyváženého magnetického pole v depozičním reaktoru Alcatel SCM 650. První část se zabývá základními fyzikálními principy naprašování a vlivem magnetického pole na nabité částice. Byly studovány možnosti realizace vyváženého a nevyváženého magnetronu, jejich vliv na celý depoziční proces. Ve druhé části je popsán způsob měření a klasifikace magnetických polí. Byl diskutován význam nulového bodu.