Demonstrační experimenty pro střední školy - molekulová fyzika a termika - Doležal, Radek (2009)
Tato práce navrhuje soubor experimentů z oblasti molekulové fyziky a termiky. Každý pokus je uveden hlavní motivací, seznamem pomůcek, popisem realizace a teoretickým vysvětlením problematiky daného jevu. Z tohoto souboru budou vybrány pouze některé. Vybrané experimenty budou realizovány v šedesátiminutovém bloku věnovanému molekulové fyzice a termice středních škol.