Sterilizace v dohasínajícím plazmatu - Vybíhalová, Jana (2009)
Tato práce se zabývá sterilizací v dohasínajícím plazmatu za sníženého tlaku. Princip sterilizace, který využíváme v této bakalářské práci, využívá plazmatu generovaného mikrovlnným polem. Jako pracovní médium jsou využívány plyny - dusík a kyslík. Úkolem je ověřit možnost sterilizace v dohasínajícím plazmatu v daném experimentálním uspořádání a následně pak nalézt optimální parametry, jako je doba sterilizace a množství dusíku či kyslíku, při kterých se maximalizuje produkce fungicidních částic (ničící parazitní houby a plísně).