Studium rádiových bouří na Slunci a Jupiteru - Janák, Zdeněk; Votruba, Viktor, 1977-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Fyzikální sekce (2009)
Tato práce se zabývá vznikem rádiového záření Slunce a Jupiteru, jeho projevy v podobě rádiových bouří a jejich pozorováním pomocí přístroje JOVE. Cílem práce je popsat děje vedoucí ke vzniku rádiových bouří, jejich charakteristika a možnosti detekce běžně dostupným zařízením.
This work is concerned with the origin of radio emission of the Sun and Jupiter. It deals with the phenomenon of radio storms and its observation through the JOVE device. The aim of this work is to describe the process leading to the origin of the radio storms, its characteristics and ways to detect them by avaiable devices.
Vedoucí práce: Viktor Votruba.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009.
Keywords: Jupiter (planeta); rádiové záření; Slunce; Jupiter (Planet); radio radiation; Sun; bakalářské práce