Metoda LA-ICP-MS a analýza vzorků kulturního dědictví - Jiránková, Eva (2009)
Cílem bakalářské práce byla analýza složení skelných natavenin na povrchu tavícího tyglíku využitím metody LA-ICP-MS. Vzorky tavících tyglíků pocházely z archeologických výzkumů na Mečové ulici v centru Brna a v minulosti již byly analyzovány pomocí optické mikroskopie a SEM. Výsledky LA-ICP-MS a SEM byly vzájemně porovnány.