Studium vzájemného ovlivňování materiálů na českých dudách - Vadlejchová, Nela (2009)
V teoretické části práce stručně mapuje historii a vývoj českých dud a materiály, ze kterých byly dudy vyráběny. V experimentální části bylo pozorováno poškození dud v Muzeu středního Pootaví ve Strakonicích. Vzorky materiálů dud byly vystaveny umělému stárnutí. Výsledky experimentu byly porovnány s poškozením pozorovaným v muzeu, aby se zjistilo, zda je toto poškození způsobeno vzájemným ovlivňováním materiálů.