Antropologická analýza kosterních pozůstatků z lokality Žarošice - Újezdky s přihlédnutím k pracovní zátěži - Zeman, Tomáš (2009)
Předmětem práce je antropologický rozbor kosterních pozůstatků celkem devíti jedinců z lokalit Dambořice-Kluče a Žarošice-Újezdky. Všichni jedinci byli nalezeni v kontextu únětické kultury. Dále v práci shrnuji problematiku hodnocení pracovní zátěže na kosterním materiálu a následně se pokouším nalézt stopy pracovní zátěže na mnou zpracovávaném materiálu.