Bioodpad v Boskovicích - Laštůvková, Michaela (2009)
Odpady biologického původu tvoří kvantitativně významnou část komunálního odpadu a rozhodnutí, jak se s ní bude nakládat, může pozitivně či negativně ovlivnit jednotlivé složky životního prostředí. Jsou to právě obce, které v současné době řeší otázku, jakým způsobem vyřeší nakládání s bioodpadem, aby bylo v souladu s legislativou. Tato bakalářská práce se snaží nastínit situaci, jak se s bioodpady zachází v Boskovicích nyní a hledá nejoptimálnější řešení, kterak by se minimalizoval přísun bioologicky rozložitelných odpadů na skládky a následně co nejlépe využil.