Historie výzkumu kmenových buněk - Škodová, Lucie (2009)
Tato práce se zabývá historií výzkumu kmenových buněk od prvního popisu buňky po nejnovější objevy 21. století. Úvodní část práce popisuje pro lepší pochopení souvislostí kmenové buňky obecně, jejich základní vlastnosti, využití a získání, zabývá se také právem a etikou výzkumu. Samotná historie výzkumu podává ucelený přehled o tom, co se v souvislosti s kmenovými buňkami objevilo, jaké to mělo důsledky a přínos pro biologii a medicínu. V závěru je práce doplněna informacemi o výzkumu kmenových buněk v České republice.