Geografická analýza nových bytových projektů ve vnitřním Brně - Zlámalová, Marie (2009)
Práce se zaměřuje na popis aktuálních procesů ve vnitřních částech evropských měst s důrazem na vývoj rezidenční funkce. Cílem práce je vytvoření přehledu významných projektů bytové výstavby na území vnitřního Brna po roce 1989, provedení geografické analýzy prostorové lokalizace těchto projektů a kritické zhodnocení možnosti nastartování gentrifikačních procesů v prostředí Brna.