Znečištění toku Nedvědička - Skoupý, Milan (2009)
Práce pojednává o vztahu o. z. GEAM a řeky Nedvědičky. Definuje základní pojmy ohledně znečištění. Popisuje technologie, které se při čištění používají. Zobrazuje průběh znečištění řeky pod o. z. GEAM a porovnává je s limity, jenž jsou dané zákonem. Zjišťuje zda jsou ovlivněny vodní organizmy.