Identifikace baktérií rodu Bifidobacterium s využitím metod amplifikace DNA - Kotianová, Michala (2009)
Bakterie rodu Bifidobacterium tvoří jednu z největších bakteriálních populací v lidském trávicím traktu. Tyto bakterie jsou Gram-pozitivní, nepohyblivé, nesporulující, anaerobní tyčinky. Pro druhovou identifikaci bakterií rodu Bifidobacterium byly použity molekulárně biologické metody. Templátová DNA byla získána z 41 kmenů bifidobakterií, které byly izolovány ze stolice zdravých, plně kojených dětí. Pro ověření správnosti zařazení kmenů do rodu Bifidobacterium byla nejprve provedena PCR s rodově specifickými primery. Následně byla provedena druhová identifikace pomocí PCR s druhově specifickými primery a na závěr byla se všemi vzorky provedena metoda rep-PCR