Využití čipových technologií v diagnostice leukémií - Dvořáková, Barbora (2009)
Čipové technologie přináší velké množství informací o analýze lidského genonomu a genové a proteinové expresi, čímž pomáhají definovat rozdíly mezi normálními a nádorovými buňkami. Stávají se tak důležitou součástí identifikace nových diagnostických a prognostických markerů. Cílem této bakalářské práce je podat základní přehled o používaných čipových technologiích a jejich přínos pro diagnostiku leukémií