Význam somatických hypermutací v imunoglobulinových genech pro prognózu chronické lymfocytární leukémie. - Plešingerová, Hana (2009)
Chronická lymfocytární leukémie (CLL) je hematoonkologické onemocnění s velmi variabilním klinickým průběhem. Podle přítomnosti/nepřítomnosti somatických hypermutací v těžkém řetězci imunoglobulinových genů (IgVH) lze pacienty rozdělit do dvou prognosticky odlišných skupin s rozdílnou expresí řady genů. Cílem bakalářské práce bude přehledně shrnout současné znalosti o biologických vlastnostech CLL buněk s ohledem na mutační status IgVH