Nádorový supresor protein p53 a jeho význam při regulaci buněčné homeostázy - Coufal, Jan (2009)
Práce je zaměřena na nádorový supresor protein p53 a proteiny, u nichž p53 funguje jako transkripční faktor nebo s nimi interaguje. Probíraná témata zahrnují opravu DNA, samotný protein p53 (popis, vlastnosti a interakce s DNA), buněčný cyklus a jeho ovlivnění pomocí proteinů exprimovaných díky p53. Nakonec je zařazena apoptóza a její ovlivnění pomocí p53 exprimovaných proteinů