Vliv inhibitorů histonových deacetyláz a DNA methyltrasferáz na strukturu a funkce chromatinu - Kružicová, Alžběta (2009)
Práce se zabývá studiem vlivu inhibitorů histonových deacetyláz a DNA methyltransferáz na strukturu a funkce chromatinu, jako je replikace, transkripce, sestřih a DNA reparace. Genetické změny v nádorových buňkách jsou často doprovázeny různými epigenetickými modifikacemi, které jsou spojovány s nádorovou transformací buněk. Velký význam v terapii některých nádorů mají právě inhibitory enzymů zprostředkujících DNA methylaci a epigenetické modifikace histonů