Metody analýzy fragmentace populací pomocí mikrosatelitů - Bayerová, Zuzana (2009)
Mikrosatelity jsou tandemová seskupení krátkých nukleotidových sekvencí. Tvoří významnou část genomu, obvykle v jeho nekódujících oblastech. Díky svému vysokému polymorfismu, selektivní neutralitě a mendelovské dědičnosti, stále nabývají mezi genomovými markery na důležitosti. Jsou využívány v nejrůznějších oblastech, jakými jsou lékařská genetika, individuální identifikace, testování příbuznosti anebo studie genetické struktury populací. Tato rešerše se zabývá principy analýzy mikrosatelitů a jejím hodnocením při studiu populací zejména u vodních bezobratlých