Nové metody sekvenace bakteriálních genomů - Pětrošová, Helena (2009)
Sekvenace DNA je proces vedoucí ke stanovení pořadí nukleotidů v řetězci DNA a je jednou z hlavních metod molekulární biologie. Tato práce se zabývá „metodami nové generace“, které se začínají objevovat jako levnější a časově méně náročné alternativy klasické Sangerovy metody. Jde především o metody pyrosekvenace (454), SOLiD, Solexa a CGS. Součástí práce je vlastní srovnání přesnosti metod pyrosekvenace, Solexa a CGS na výsledcích sekvenace genomu Treponema paraluiscuniculi kmene Cuniculi A