Využití průtokové cytometrie v diagnostice monoklonálních gamapatií - Všianská, Pavla, 1987- (2009)
Průtoková cytometrie patří mezi základní diagnostické a experimentální vyšetřovací metody v hematoonkologii. Práce je zaměřena na analýzu dostupných povrchových i intracelulárních markerů, které jsou vhodné pro stanovení plazmatických buněk u benigních a maligních monoklonálních gamapatií. Zvláště pak na analýzu možnosti odlišení klonálních (nádorových) od fyziologických plazmocytů a analýzu vztahu k významným prediktivním a prognostickým parametrům u monoklonální gamapatie nejasného významu a mnohočetného myelomu