Mapování vegetace na území města Brna prostředky DPZ - Gimunová, Tereza (2009)
Cílem bakalářské práce bylo sestavení mapy povrchů pokrytých vegetací na území města Brna na základě výsledků řízené klasifikace. Vybrané plochy s vegetací byly doplněny popisnou databází. Podkladem pro zpracování byl družicový snímek jižní Moravy ze skeneru ASTER. Po transformaci snímku do souřadného systému S-JTSK byla zvýrazněna vegetační složka v obraze pomocí indexu NDVI a fúze panchromatických a multispektrálních dat. Byly také vyzkoušeny algoritmy neřízené klasifikace.