Mapování vegetace ve vybrané části údolní nivy Moravy prostředky DPZ - Neničková, Petra (2009)
Cílem práce je zvýraznit plochy pokryté trvalou vegetací v části údolní nivy řeky Moravy. Vstupními daty jsou dva multispektrální snímky z družice Landsat z let 1986 a 2001. Pro vybranou oblast byly plochy s vegetací zvýrazněny výpočtem vegetačního indexu NDVI a transformace Tasseled Cap. S jejich pomocí byly metodami prahování a hustotních řezů extrahovány a popsány základní druhy povrchů pokrytých trvalou vegetací. Nově vzniklá pásma transformace Tasseled Cap byla poté použita pro neřízenou klasifikaci metodou Isodata, z níž byly sestaveny výsledné mapy vegetačního krytu. Na závěr byly zhodnoceny oba použité postupy z hlediska přesnosti a byly sestaveny výsledné mapy.