Analýza, hodnoceni a klasifikace turistickych map na internetu a v Google Maps - Otrusinová, Jana, 1986- (2009)
Bakalářská práce Analýza, hodnocení a klasifikace turistických map na internetu a v Google Maps se týká klasifikace turistických map dostupných převážně na českém internetu a jejich následného hodnocení. Mapy jsou hodnoceny na základě kriterií, která zohledňují nejen obsah a náplň map, ale také jejich uživatelské rozhraní a jeho využitelnost. Pro srovnání s českými mapami je hodnocení provedeno také u světového mapového portálu Google Maps. U vybraných map jednotlivých klasifikačních tříd je porovnána i přesnost map v terénu. Práce dále obsahuje úvahu nad možnostmi budoucího využití internetu pro turistické mapy a návrh koncepce a legendy ideální turistické mapy na internetu. Jedná se zejména o návrh značkového klíče a optimálního internetového rozhraní, které vychází ze získaných poznatků.