Kartografie ve včasném varování a krizovém managementu výuka žáků a studentů s využitím internetových zdrojů - Putalová, Diana (2009)
Bakalárska práca „Kartografia vo včasnom varovaní a krízovom managemente: výučba žiakov a študentov s využitím internetových zdrojov“, obsahuje rešerš internetových stránok pre žiakov a študentov a klasifikuje ich. Následne je zameraná na zhodnotenie súčasného stavu výučby problematiky na školách a navrhuje ďalšie možné využitie týchto zdrojov. Nakoniec boli vytvorené 3 mapy pre včasné varovanie špeciálne pre žiakov základných škôl. Pre úplnosť boli v úvodnej časti vysvetlené základné pojmy krízového managementu a z oblasti prírodných a socioekonomických hrozieb.