Využití GPS ve složkách krizového managementu - Lalík, Roman; Tajovská, Kateřina; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2009)
Predmetom tejto bakalárskej práce je analýza využívania GPS technológie v zložkách krízového managementu. Prvá časť objasňuje štruktúru krízového riadenia v Českej republike a popisuje základné princípy systému GPS. Druhá časť sa zaoberá súčasným využívaním GPS v jednotlivých zložkách Integrovaného záchranného systému a v krízovom riadení štátnej správy. Záverom je na základe analýzy súčasného stavu navrhnúť riešenie využitia systému GPS.
The subject of the bachelor thesis is analysis of using GPS technology in sectors of Crises management. The first part is describing the structure of the Crises management in the Czech Republic and also the basic principles of GPS. The second part is concentrated on the contemporary GPS using in individual sections of the Integrated Rescue System and public administration. The last chapter proposes solution of application GPS in the recent situation.
Vedoucí práce: Kateřina Tajovská.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009.
Keywords: GPS (navigační systém); integrovaný záchranný systém; krizový management; crisis management; global positioning systems; GPS (navigation system); integrated emergency management system; Česko; Czechia; bakalářské práce; bachelor's theses