Využití GPS ve složkách krizového managementu - Lalík, Roman (2009)
Predmetom tejto bakalárskej práce je analýza využívania GPS technológie v zložkách krízového managementu. Prvá časť objasňuje štruktúru krízového riadenia v Českej republike a popisuje základné princípy systému GPS. Druhá časť sa zaoberá súčasným využívaním GPS v jednotlivých zložkách Integrovaného záchranného systému a v krízovom riadení štátnej správy. Záverom je na základe analýzy súčasného stavu navrhnúť riešenie využitia systému GPS.