Specifika vizualizace zdravotnických dat - Horáčková, Leona (2009)
Bakalářská práce se zabývá analýzou dostupných dat o zdravotním stavu obyvatelstva globálně za celý svět a regionálně pro Českou republiku. Součástí práce je identifikace potenciálních uživatelských skupin těchto dat. Hlavním cílem práce je určení vizualizačních metod pro potenciální uživatele s ohledem na zdravotně postižené uživatele. Součástí práce jsou vybrané mapy vytvořené pro různé cílové skupiny.