Klasifikace lesních porostů vybraného území ze snímků ASTER postupy hyperspektrálního DPZ - Baťa, Daniel (2009)
Tématem práce je klasifikace lesních porostů v blízkosti města Brna ze snímku pořízeného skenerem ASTER. Rektifikace snímků do systému S - JTSK proběhla v programu OrthoEngine. Následně byla provedena klasifikace pomocí algoritmu SAM v programu Multispec a pomoci algoritmu ISODATA v programu Focus. Výsledky těchto klasifikací byly vzájemně porovnány a správnost vymezení jednotlivých tříd byla ověřena konfrontací s referenčními daty. Výstupem této práce je mapa lesních porostů vytvořená na základě výsledků klasifikace algoritmem SAM.