Zahraniční rozvojová spolupráce ČR kritická analýza - Pašťalková, Jana (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením zahraniční rozvojové spolupráce České republiky. Pozornost je zaměřena na historický vývoj, aktéry a cíle české zahraniční rozvojové spolupráce. Stěžejním tématem práce je pak kritická analýza vývoje české rozvojové spolupráce v posledních letech, z pohledu vynaložených finančních prostředků i efektivnosti bilaterálních projektů, a porovnání mezinárodně stanovených závazků se skutečně realizovanou rozvojovou spoluprácí.