Obyvatelstvo Svitavska; regionálně geografická analýza - Gřonka, Jan (2009)
Cílem této bakalářské práce je analýza demografických změn na území správního obvodu obce s rozšířenou působností Svitavy v letech 1991-2007. Předmětem této analýzy je přirozená měna, migrace a struktura obyvatelstva podle pohlaví, věku a vzdělání. Vývoj na Svitavsku byl porovnáván s vývojem v České republice. Práce se věnuje rozdílům vývojových trendů ve městě Svitavy a jeho zázemí. Vývoj přirozené měny byl porovnáván také s ostatními správními obvody v okrese Svitavy. Zkoumána byla i vnitřní diferenciace na úrovni jednotlivých obcí.