Regionálně geografická analýza správního obvodu ORP Pelhřimov - Leligdonová, Eva (2009)
Cílem této bakalářské práce je regionálně geografická analýza správního obvodu ORP Pelhřimov. Z počátku jsou popsány fyzicko-geografické charakteristiky jako geomorfologická charakteristika, geologické poměry, klima, půdní pokryv a biota. Dále následuje sociálně-ekonomická analýza daného regionu. V této části je vysvětlen vývoj počtu obyvatel a osídlení, struktura a pohyb obyvatel, popsáno je také zemědělství, průmysl a doprava. Součástí práce bylo také poměrně rozsáhlé anketní šetření, které je vyhodnoceno v poslední části bakalářské práce Anketní šetření zkoumalo hlavně způsoby financování jednotlivých projektů v obcích, spolupráci mezi obcemi a vztah obcí k Evropské unii.