Konfrontace strategického a územního plánování - Sobotka, Miloš (2009)
Bakalářská práce popisuje vznik a hledá společné a rozdílné rysy strategického a územního plánování v českém prostředí. Na základě analýzy územně plánovacích dokumentů a strategických dokumentů měst Žďár nad Sázavou, Brno a Kuřim hodnotí schopnosti obou typů plánovacích nástrojů postihnout aktuální socioekonomické trendy.