Češi a výjezdový mezinárodní turismus - dlouhodobá perspektiva - Michálková, Martina; Seidenglanz, Daniel, 1977-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2009)
Bakalářská práce se zabývá dlouhodobým vývojem výjezdového cestovního ruchu Čechů. Především je zaměřená na pojmenování změn, ke kterým došlo se změnou politické situace po revoluci na konci roku 1989. První část představuje charakteristiku vývoje cestovního ruchu v České republice založenou na rešerši dostupné odborné literatury. Hlavní část práce je zaměřena na hodnocení výsledků vlastního dotazníkového šetření. Závěr práce obsahuje srovnání výsledků výzkumu a trendů vývoje cestovního ruchu.
The Bachelor´s thesis is dealing with development of outbound tourism in the Czech republic. The aim is to describe the transformation of tourism after political revolution in November 1989. The first part is focused on the development of outbound tourism in the Czech republic in general based on available sources. The main part of this work is an interpretation of the results from a questionnaire. The conclusion contains a comparison of the research result with described trends of development.
Vedoucí práce: Daniel Seidenglanz.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009.
Keywords: geografie cestovního ruchu; zahraniční cestovní ruch; geography of tourism; international tourism; outgoing tourism; Česko; Czechia; bakalářské práce; bachelor's theses