Češi a výjezdový mezinárodní turismus - dlouhodobá perspektiva - Michálková, Martina (2009)
Bakalářská práce se zabývá dlouhodobým vývojem výjezdového cestovního ruchu Čechů. Především je zaměřená na pojmenování změn, ke kterým došlo se změnou politické situace po revoluci na konci roku 1989. První část představuje charakteristiku vývoje cestovního ruchu v České republice založenou na rešerši dostupné odborné literatury. Hlavní část práce je zaměřena na hodnocení výsledků vlastního dotazníkového šetření. Závěr práce obsahuje srovnání výsledků výzkumu a trendů vývoje cestovního ruchu.