Klíčová témata v geografickém vzdělávání - Rakowski, Michal (2009)
Diplomová práce se zabývá klíčovými tématy v geografickém vzdělávání. Cílem práce je navrhnout geografická klíčová témata pro středoškolskou výuku a ověřit jejich reálnost v praxi. První část diplomové práce se krátce věnuje současnému stavu geografického vzdělávání v České republice. Další část popisuje klíčová témata v geografickém vzdělávání v zahraničí a poté následují vlastní návrhy klíčových témat a jejich možnosti výuky.